četrtek, oktober 04, 2007

Živimo v čistem okolju in pika


Najlepše je živeti v prepričanju, da je okoli nas vse rožnato, urejeno in pospravljeno. Vendar če le za kratek čas zapustimo domače štiri stene in stopimo nekaj korakov v naravo, lahko zelo hitro vidimo realno sliko: umazanija, svinjarija na vsakem koraku.

In kdo je kriv. Pravzaprav vsi, saj naredimo premalo za ohranjanje čistega okolja in si v večini primerov zatiskamo oči. Vendar se nam to na dolgi rok ne bo obrestovalo.

Pred časom je podjetje Infoterra d.o.o. na področju Ljubljanskega Barja sprožilo akcijo za preprečitev divjih odlagališč. Organizirali so več čistilnih akcij ter preko svoje spletne strani www.barje.net in drugih medijev obveščali o napredku.

Izkazalo se je, da obstaja nekaj posameznikov, ki jim ni vseeno v kakšnem okolju živimo, vendar je le teh premalo in imajo premalo vpliva. Ministrstvo za okolje, inšpekcijske službe, lokalne skupnosti, pa tudi policija ne naredijo skoraj nič za preprečevanje divjih odlagališč na Ljubljanskem Barju.

Zato se je nekaj organizacij dogovorilo, da bodo z akcijo Je komu mar? poskusilo prepričati državne službe in posameznike, da poskrbijo za zaščito Barja. V ta namen bodo po Ljubljani opozarjali tudi večji panoji, vsi pa lahko samo upamo, da se bo ta problematika že enkrat začela reševati za dobro vseh nas. Preberite si tudi mnenja predsedniških kandidatov.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Žalostno, toda resnično.