sobota, maj 28, 2005

Netscape 8 onemogoči XML v Internet Explorerju

Zadnja različica brskalnika Netscape 8 uporablja za prikazovanje spletnih strani Mozilla Firefox in Internet Explorer, odvisno od nastavitev. S tem je Netscape omogočil, da se v tem brskalniku pravilno prikažejo tudi spletne strani, ki so drugače izdelane za Microsoft-ov brskalnik Internet Explorer.

Netscape 8 naj bi bil alternativni brskalnik a se že pri namestitvi pokaže, da za svoje delovanje potrebuje nameščen tudi Internet Explorer. Zakaj potem sploh namestiti Netscape 8? Razlog naj bi bila varnost brskalnika. Glede na to ali zaupamo določeni spletni strani ali ne, nam brskalnik sam ustrezno nastavi varnostne nastavitve.

Pokazalo pa se je, da po namestitvi Netscape "pokvari" XML prikazovanje v Internet Exploreju. Tako se npr. namesto določenih blogov odpre le prazna stran.

Žal prerojeni Netscape ni pridobil mojega zaupanja, čeprav je bil do svoje smrti privzeti brskalnik na mojem računalniku. Če želite kvalitetni brskalnik, izberite Mozilla Firefox 1.04, ki je na voljo v več jezikih tudi Slovenščini.

Viri in dodatne informace:
Netscape 8 and Internet Explorer's XML Rendering
Netscape 8 'breaks' IE

Ni komentarjev: