petek, junij 18, 2004

Uvod v čebularjenje

Lep pozdrav vsem.

Najprej nekaj besed o blogu pred vami, ki se po čistem naključju imenuje Čebula :)
Zakaj ravno čebula? Jah, ob prijavi na blogger.com sem poskušal uporabiti nekaj bolj zaželjenih uporabniških imen a so izgleda že vsi zasedeni. Po parih poskusih, sem se moral malce zamislil. Hm, katero uporabnisko ime sigurno še ne obstaja? Že samo, da bi za uporabniško ime uporabil slovenski izraz namesto angleškega, močno poveča možnosti, da je tako ime prosto, če pa si izberem zelenjavo pa je uspeh zagotovljen. In tako je vse skupaj postalo Čebula :)

No toliko o imenu. Vsi tisti, ki morda še ne veste kaj ta stran predstavlja, naj vam povem da gre za blog. Blog je neke vrste osebni dnevnik, ki lahko vsebuje vsa mnenja, doživetja in podobne vsebine posameznika. Poleg tega je to idealen način za interakcijo med ljudmi, saj lahko vsakdo k vsaki temi pripomni oziroma doda tudi svoje mnenje, pripombe, komentar. Odlična lastnost blog-a je, da njegova oblika ni nikjer predpisana. Tako je lahko blog karkoli si avtor želi, lahko je to le zbirka povezav do drugih strani, osebni dnevnik avtorjevih razmišljanj ali pa neka diskusija, interakcija čim širše skupine ljudi. Prav to zadnje je še najbližje mojim trenutnim željam za ta blog. Vendar pa bo le čas pokazal katero smer bo izbral Čebula Blog. Prav vsi ste lepo vabljeni k sodelovanju in komentiranju posameznih tem.

2 komentarja:

CaqKa pravi ...

bodi pozdravljen v svetu bloganja...
mater zakaj mi hoče solze privlečt na oke opb gledanju tvojega bloga :)

aja.. pa moj sarkastični odnos do odprte kode: da ti nebo mozilla preveč stopila v glavo...

probaj maxthona > www.maxthon.com

;)

lp

Čebula pravi ...

Hvala za dobrodošlico!
Drugače pa žal pa mi Maxthon ni všeč. Prva in tudi glavna stvar ki jo pogresam je možnost da povlečem stran v "Links" vrstico kar direktno. Drugače pa nabuta preveč navlake vse povsod. Imam raje neko osnovo, ki pa jo po potrebi nadgradim z extenšni. Mozilla rula :)