sreda, avgust 18, 2004

Netscape 7.2

AOL je izdal novo različico spletnega paketa Netscape 7.2, ki sedaj temelji na Mozilla 1.7. Nekaj izboljšav je doživel popup blocker, ki dokaj uspešno blokira odpiranje nezaželenih oken brskalnika (oglasov), izboljšan je tudi vCard ter algoritem za prepoznavanje in brisanje nezaželene elektronske pošte (spam). Podobno kot Mozilla 1.7, Netscape 7.2 odpravlja precej napak in varnostnih lukenj.
Novost pa je tudi Netscape Toolbar, na vrhu brskalnika.

Vse novosti so zapisane v dokumentu: Netscape 7.2 Release Notes

Prenos:
Netscape 7.2 - base (le brskalnik)
Netscape 7.2 - full (vse komponente, tudi email,...)

petek, avgust 06, 2004

Paste and Go 0.3.1 - razširitev za Firefox

Pri kopiranju URL naslova v vrstico naslovov (address bar) je običajno potrebno pritisniti še Enter ali pa gumb Go za obisk strani. Dodaten klik ni potreben z uporabo razširitve Paste and Go 0.3.1. Podobno deluje tudi za iskalno okno.

ReloadEvery 0.3.2 - razširitev za Firefox

Brskalnik Opera ima že nekaj časa vgrajeno opcijo, da se spletna stran osvežuje vsakih nekaj sekund. No to je sedaj možno tudi v Firefox-u s pomočjo razširitve ReloadEvery.

Allow Right-Click 0.1 - razširitev za Firefox

Verjetno je vsak med vami že prisurfal na spletno stran, ki blokira desni klik miške in namesto opcij se prikažejo razna opozorila ko so "Copyright", "No right click allowed" in podobno. No teh neprijetnosti vas reši razširitev z imenom Allow Right Click 0.1.

Zadevo lahko preizkusite npr. na strani www.mojpes.net

četrtek, avgust 05, 2004

Opera 7.54

Na voljo je Opera 7.54, ki odpravlja 3 varnostne in 2 splošni pomankljivosti. Brskalnik je na voljo na spletni strani Opere za vse platforme.

Vsem, ki uporabljate starejše različice močno svetujem nadgradnjo. Varnostne luknje namreč omogočajo ogled datotek na vašem računalniku, tudi emailov napisanih v Operi. Več pa tukaj.

sreda, avgust 04, 2004

Notepad2 1.0.12

Notepad2 je odlična zamenjava za obstoječi Notepad v Windowsih. Seveda je na voljo brezplačno.

Slika programa 1
Slika programa 2
Avtorjeva stran

Mozilla odpravila še 4 varnostne pomankljivosti

Mozilla je odpravila še štiri varnostne luknje v svojih programih:

Mozilla Firefox 0.9.3
Mozilla Thunderbird 0.7.3
Mozilla 1.7.2

torek, avgust 03, 2004

Firefox Safe Mode

Uporabniki brskalnika Firefox ste verjetno že opazili, da je možno Firefox pognati v t.i. Safe Mode načinu, ki je dobrodošel v primeru težav. Ta varni način požene brskalnik brez razširitev. Vse nameščene razširitve tako ostanejo onemogočene. Tako lahko sami ročno odstranite razširitev, ki po vašem mnenju povzroča težave.

Če ste bližnjico do Safe Mode načina v start meniju izbrisali, lahko v varni način pridete preko
Start -> Run
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -safe-mode

(Pot je malce drugačna če ste spremenili privzeti imenik v katerega se namesti Firefox)

ponedeljek, avgust 02, 2004

MiniT (drag+indicator) 0.2 razširitev za Firefox

Brskalnik Firefox se bliža svoji prvi stabilni različici 1.0. Že sedaj pa je na voljo kar precej razširitev (extensions), ki brskalniku dodajo še dodatne zmogljivosti. Par dni nazaj sem opazil razširitev s katero lahko poljubno premikamo zavihke (tabs). Kako to izgleda si lahko pogledate v tem postu.

Klik za namestitev razširitve
.